DELEN

Toon Jansen WTC·E Ondernemer van het Jaar

Het bestuur van World Trade Center Eindhoven heeft Toon Jansen – directeur van A. Jansen B.V. in Son en Breugel – benoemd tot ‘WTC·E Ondernemer van het Jaar 2018’. Hij heeft zich geweldig ingezet om de onderlinge contacten tussen de leden van WTC·E Zakensociëteit te stimuleren, aldus voorzitter Willy van de Kerkhof bij de uitreiking van de gouden WTC·E speld. Zo is Jansen betrokken bij het initiatief om binnen het WTC·E tot een netwerk van bouw-gerelateerde ondernemers te komen.

Toon Jansen toonde zich vereerd en verrast: “Ik zag ‘m niet aankomen. Maar het komt op een mooi moment, net nu we van start zijn gegaan met onze nieuwe thermische reinigingsinstallatie voor verontreinigd asfalt.” Hij startte in 1971 als eenmansbedrijf. Innoveren, blijven ontwikkelen, heeft geresulteerd in het bedrijf wat nu bestaat uit zes werkmaatschappijen, met meer dan 300 medewerkers en een modern wagen- en machinepark. Activiteiten zijn onder meer grond- en sloopwerk, wegenbouw, asbest- en bodemsanering, legioblock®, betonmortel, transport en verhuur.

Young Professional of the Year

Ralph van Kroonenburg, eigenaar van Delicious at Home, is tijdens het jaardiner van het WTC·E uitgeroepen tot Young Professional of the Year. Ook hij heeft zich – net als Jansen – onbaatzuchtig ingezet voor het verbinden van de deelnemers aan het netwerk WTC·E Young Professionals. Hij is in de activiteitencommissie betrokken bij het organiseren van de activiteiten en ontving de zilveren WTC·E speld van Robert van der Horst, Voorzitter Young Professionals. “Ik vind het heel erg leuk om me in te zetten voor deze club”, reageerde Van Kroonenburg. Zijn culinaire kwaliteiten komen daarbij goed van pas: “Eten doet toch wat met mensen.” De Eindhovense ondernemer werkte eerder bij sterrenrestaurants als De Treeswijkhoeve en Wollerich. Sinds 2011 kookt hij bij mensen thuis, op het werk of op evenementen.

Eric van Schagen ambassadeur 

Tijdens het jaardiner van WTC·E stond voorzitter Willy van de Kerkhof kort stil bij het 35-jarig bestaan van de club. Dat resulteerde in de benoeming van Eric van Schagen, CEO van Simac, tot WTC·E ambassadeur. Diens vader – Simac-oprichter Mac van Schagen – stond in 1982 aan de wieg van het World Trade Center in Eindhoven.

Onderzoek eigen huisvesting

Van de Kerkhof maakte tevens bekend dat onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van een eigen WTC·E kantoortoren. Ooit beschikte het WTC·E op de Fellenoord in Eindhoven over een kantoorgebouw waar leden kantoorruimte konden huren. Alle omringende kantoren konden indertijd eveneens gebruik maken van de naam WTC·E. Een externe relatie van het WTC·E onderzoekt nu of een dergelijke formule weer haalbaar is, bijvoorbeeld in het centrum van Eindhoven, bij Eindhoven Airport of in Veldhoven.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Meer informatie via Lianne van den Boogaard, directeur WTCE, telefoon 06-10927510